Το GNOME 3.24, είναι η τελευταία σταθερή έκδοση του GNOME 3. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις όπως επίσης και μερικές μικρότερες αλλαγές και διορθώσεις σφαλμάτων.

Η λειτουργία νυχτός είναι ένα νέο χαρακτηριστικό που εισάγεται σε αυτή την έκδοση. Αυτό, αλλάζει διακριτικά το χρώμα της οθόνης ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην μείωσης της αϋπνίας, αν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας τη νύχτα, ξεκουράζοντας επίσης και τα μάτια σας. Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό που θα κάνει πολλούς χρήστες χαρούμενους είναι η ενσωμάτωση των πληροφοριών για τον καιρό στην περιοχή ειδοποιήσεων. Αυτό παρουσιάζει μια απλή περίληψη του καιρού της ημέρας, και ενσωματώνεται με την εφαρμογή «Καιρός».

Σε αυτή την έκδοση θα δούμε άλλη μια νέα εφαρμογή, τις «Συνταγές», που περιέχει συνταγές που έχουν εισαχθεί από μέλη της κοινότητας GNOME. Διαθέτει ένα εκτεταμένο σύνολο χαρακτηριστικών για την προσθήκη και επεξεργασία συνταγών, δημιουργίας λίστας αγορών, την προσαρμογή των ποσοτήτων και έχει ακόμη και μια λειτουργία μαγειρέματος παρουσιάζοντας σε σας τα βήματα μιας συνταγής. Άλλες εφαρμογές του GNOME που έχουν βελτιωθεί για στην έκδοση 3.24 περιλαμβάνουν τον περιηγητή «Ιστό», τον προβολέα φωτογραφιών «Φωτογραφίες», το πελάτη IRC «Πολάρι», «Παιχνίδια», «Ημερολόγιο» και την «Αριθμομηχανή».

Η όλο και πιο ώριμη κατάσταση του «Κατασκευαστή» και του Flatpak κάνει το GNOME 3.24 μια ιδιαίτερα συναρπαστική έκδοση για τους προγραμματιστές. Ο «Κατασκευαστής» καθιστά δυνατή τη χρήση του Flatpak ως μια απίστευτα εύκολη και σταθερή βάση για την ανάπτυξη εφαρμογών.

Το GNOME 3.24 έχει την κωδική ονομασία “Πόρτλαντ”, ως αναγνώριση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου LAS GNOME.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση GNOME μπορείτε να βρείτε στις σημειώσεις της έκδοσης.

Πηγή: https://www.gnome.org