Πλησιάζει η στιγμή της κυκλοφορίας της νέας σταθερής έκδοσης και έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες τόσο στο μεταφραστικό κομμάτι όσο και στο κομμάτι της προώθησης. Η έκδοση 3.20 θα είναι διαθέσιμη στις 23 Μαρτίου, ενώ 13 Απριλίου θα ανακοινωθεί η έκδοση 3.20.1, όπου και θα τη δούμε στις περισσότερες διανομές.

Σύμφωνα με την σελίδα μεταφράσεων είμαστε στο 97% και 95%, για γραφικό περιβάλλον και τεκμηρίωση αντίστοιχα, με τα ακόλουθα αναλυτικά στατιστικά:

  • Γραφικό περιβάλλον: 523 αμετάφραστα και 616 ασαφή μηνύματα
  • Τεκμηρίωση: 1080 αμετάφραστα και 63 ασαφή μηνύματα

Επίσης σημαντική είναι η δουλειά που πρέπει να γίνει στις «Άλλες εφαρμογές GNOME», καθώς η μετάφραση τους δεν ήταν τόσο ενεργή στους δύο τελευταίους μεταφραστικούς κύκλους, έχοντας μείνει στο 95% όσο αφορά το γραφικό περιβάλλον και 94% την τεκμηρίωση.

Συμμετοχή

Όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε το έργο της ελληνικής κοινότητας GNOME, μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό μας οδηγό στη σελίδα «Συμμετοχή». Αρκετές πληροφορίες αλλά και εργαλεία σχετικά με τη διαδικασία της μετάφρασης θα βρείτε και στο wiki της κοινότητας.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη λίστα αλληλογραφίας, στα social media ή μέσω του IRC στο κανάλι #gnome-el του δικτύου Freenode.

– Καλές μεταφράσεις!