Το συνέδριο GUADEC είναι το ετήσιο συνέδριο της κοινότητας GNOME, που διεξάγεται στην Ευρώπη από το 2000. Φέτος το συνέδριο GUADEC 2015 θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο Γκέτενμποργκ της Σουηδίας από 7 έως 9 Αυγούστου, με επιπρόσθετες ημέρες μετά το συνέδριο για συναντήσεις και hackfests. Παλιότερα είχαμε εκπροσώπηση της ελληνικής κοινότητας του GNOME στα συνέδρια GUADEC, το 2006 στην Βαρκελώνη, το 2007 στο Μπέρμιγχαμ και το 2008 στην Κωνσταντινούπολη, οπότε αν ενδιαφέρεστε παρακάτω θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να δηλώσετε συμμετοχή ως ομιλητής (εθελοντής ή και ως απλός επισκέπτης).

 

Το πρόγραμμα αντικατοπτρίζει την ανάπτυξη που συμβαίνει στο έργο GNOME:

  • Σχεδιασμός της βασικής εμπειρίας χρήσης (βασικές εφαρμογές, κέλυφος GNOME)
  • Σχεδιασμός της εμπειρίας ανάπτυξης του GNOME (εργαλεία ανάπτυξης, τεκμηρίωση)
  • Ενσωμάτωση των επεκτάσεων του συστήματος στην βασική εμπειρία χρήσης
  • Ανάπτυξη εφαρμογών
  • Ενσωμάτωση τεχνολογιών διαδικτύου στο GNOME
  • Εύρεση νέων εθελοντών που θέλουν να συνεισφέρουν στο έργο
  • Οργάνωση και διαχείριση του έργου

 

Τα θέματα που δεν ταιριάζουν στις παραπάνω κατηγορίες είναι επίσης καλοδεχούμενα, αρκεί να είναι σχετικά με την κοινότητα του GNOME. Το πρόγραμμα σχετικά με την υποβολή των παρουσιάσεων είναι:

  1. Κυριακή, 3 Μαΐου: Προσθεσμία υποβολής των παρουσιάσεων
  2. Κυριακή, 17 Μαΐου: Ενημέρωση των συμμετεχόντων ομιλητών
  3. 7 έως 9 Αυγούστου: Το συνέδριο λαμβάνει μέρος στο Γκέτενμποργκ της Σουηδίας

Παρακαλούμε υποβάλετε τις προτάσεις σας πριν τις 3 Μαΐου μέσω του συστήματος στην ιστοσελίδα https://www.guadec.org/submit-your-talk/. Οι παρουσιάσεις θα ελεχθούν από την επιτροπή προγράμματος μεταξύ 4 και 17 Μαΐου.

Η επιτροπή προγράμματος περιμένει τις προτάσεις σας για συμμετοχή σας στο συνέδριο GUADEC 2015 ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο συνέδριο. Αν έχετε κάποια απορία σχετικά με το συνέδριο ή τη διαδικασία υποβολής, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στην διεύθυνση guadec-papers [ατ] gnome [τελεία] org

 

Πηγή: https://www.guadec.org/