Στις 22 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε το συνέδριο ΕΛ/ΛΑΚ 2011. Η Ελληνική κοινότητα GNOME συμμετείχε με booth και υλικά στις πόλεις της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας.

Στη Θεσσαλονίκη την κοινότητα GNOME εκπροσώπησε ο Ευστάθιος Ιωσηφίδης. Η παρουσία εστιάστηκε στη νέα έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος Gnome, Gnome 3. Υπήρχε υπολογιστής επίδειξης αλλά και LiveDVD που μας προμήθευσε το Gnome Foundation. Οι εντυπώσεις από τη χρήση τους ήταν θετικές καθώς τους άρεσε το ότι ήταν πολύ ελαφρύ σε σχέση με το Gnome 2 και την τεχνολογία compiz (το Gnome 3 χρησιμοποιεί το mutter αντί του compiz). Επίσης, αναφέρθηκε το έργο της κοινότητας gnome.gr στον τομέα των μεταφράσεων. Μάλιστα η διατύπωση αυτή προήλθε από επισκέπτες.

Φωτογραφία από εκδήλωση

 

Στην Λάρισα την κοινότητα Gnome εκπροσώπησε ο Κωνσταντίνος Κουδάρας και ο Θάνος Τρυφωνίδης. Η παρουσία επίσης εστιάστηκε στο νέο γραφικό περιβάλλον Gnome 3. Ο Γεώργιος Μπράτσος παρείχε τον υπολογιστή του για επίδειξη του γραφικού περιβάλλοντος στους επισκέπτες. Μοιράστηκαν LiveDVD με το Gnome 3 που μας προμήθευσε το Gnome Foundation. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν σχετικά με το νέο περιβάλλον και πως μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

 

Μερικές φωτογραφίες

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κο Κωνσταντίνο Μαργαρίτη για την βοήθειά του στη Θεσσαλονίκη και τον κο Γεώργιο Μπράτσο για την βοήθειά του στην Λάρισα. Ευχαριστούμε το Gnome Foundation για τη διάθεση 400 DVD με το Gnome 3, καθώς και μπλουζάκια με το Gnome.