Το GSoC και το Outreachy είναι δυο προγράμματα που προσφέρουν την δυνατότητα σε άτομα που ασχολούνται με το ΕΛ/ΛΑΚ, να αποκτήσουν χρήματα μέσα από την δουλειά που κάνουν ούτως ή άλλως αλλά και αναγνώριση στο βιογραφικό τους.

Το GSoC διοργανώνεται από την Google, αφορά τους φοιτητές και η διάρκειά του είναι το καλοκαίρι. Το Outreachy (μετονομασία του Outreach Program for Women και αλλαγή διοργανωτή) είναι ένα πρόγραμμα που μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες. Διοργανώνεται δυο φορές τον χρόνο.

Google Summer of CodeΤο GSoC είναι ένα πρόγραμμα για φοιτητές, οι οποίοι μπορούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους να φέρουν εις πέρας ένα θέμα, μια εργασία που επιλέγουν οι ίδιοι. Δουλεύουν σε συνεργασία με έναν mentor που ορίζεται από τον οργανισμό που συμμετέχει (GNOME). Ο φοιτητής πληρώνεται στην αρχή, στον ενδιάμεσο έλεγχο και με την παράδοση του αποτελέσματος. Το ποσό είναι 5500$.

Κάθε οργανισμός, κάνει αίτηση στην Google με τις εργασίες που θέλει. Ο οργανισμός GNOME εγκρίθηκε για ακόμα μια χρονιά. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στις παρακάτω ιστοσελίδες.

Η Κεντρική ιστοσελίδα με περισσότερες πληροφορίες είναι η

https://www.google-melange.com/gsoc/homepage/google/gsoc2015

Η ιστοσελίδα του GNOME στο σύστημα της Google είναι η

https://www.google-melange.com/gsoc/org2/google/gsoc2015/gnome

Ενώ για ιδέες των εργασιών βρίσκονται στην ιστοσελίδα

https://wiki.gnome.org/Outreach/SummerOfCode/2015/Ideas

Έχετε υπόψιν σας το ημερολόγιο

https://www.google-melange.com/gsoc/events/google/gsoc2015

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης από τους φοιτητές είναι η 27η Μαρτίου.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Να έχετε έναν στόχο με τι θα ασχοληθείτε. Κάνετε κάποια συνεισφορά (ώστε να μην φαίνεστε ουρανοκατέβατος). Εγγραφείτε στις λίστες των οργανισμών και προτείνετε το θέμα που θέλετε να ασχοληθείτε, ώστε να απαντήσει κάποιος που θέλει να γίνει mentor. Καταχωρείτε το θέμα που θέλετε και περιμένετε να γίνει δεκτή η αίτησή σας.

Outreachy

 

Για το Outreachy έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενο άρθρο. Περιληπτικά, είναι ένα πρόγραμμα που αφορά γυναίκες (cis&trans women, trans men, genderqueer people), που θέλουν να εργαστούν στο ΕΛ/ΛΑΚ, αποκτούν εμπειρία και αμοίβονται με 5500$ (με τον ίδιο τρόπο όπως και το GSoC).

Η ιστοσελίδα με τους οργανσιμούς και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα βρίσκεται στην

https://wiki.gnome.org/Outreachy/2015/MayAugust

Η ιστοσελίδα με τις προτεινόμενες εργασίες βρίσκεται στην

https://wiki.gnome.org/Outreach/SummerOfCode/2015/Ideas

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης είναι η 24η Μαρτίου.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Να έχετε έναν στόχο με τι θα ασχοληθείτε. Κάνετε κάποια συνεισφορά (ώστε να μην φαίνεστε ουρανοκατέβατη). Εγγραφείτε στις λίστες των οργανισμών και προτείνετε το θέμα που θέλετε να ασχοληθείτε, ώστε να απαντήσει κάποιος που θέλει να γίνει mentor. Καταχωρείτε το θέμα που θέλετε και περιμένετε να γίνει δεκτή η αίτησή σας.

Η ιστοσελίδα με τα θέματα είναι ίδια, ώστε να μην γίνεται διπλή δουλειά.

Outreachy 2015